Nina Wiklander & Co

Wikom är en kommunikationsbyrå med fokus på det som kallas för klarspråk, alltså mottagaranpassad kommunikation. Företaget har funnits sedan 2014 – och jag som startade, äger och driver det heter Nina Wiklander.

Wikom är i grunden ett soloföretag. Det är alltså oftast mig, Nina, ni möter i kontakten med oss. Men det är inte alltid bara jag. När tiden inte räcker till, tar jag nämligen hjälp av andra duktiga och trevliga människor i min närhet. Därför ser jag egentligen inte Wikom som ett soloföretag. 

Genomtänkt, kostnadseffektivt och vardagsnära är våra ledord.

Bred erfarenhet

Jag har arbetat med kommunikation i drygt 20 år – som journalist, med stora evenemang, på fackförbund, i it-branschen,  på pr-byrå och i kommunal verksamhet. Alltid med stort fokus på mottagarna. Klarspråk är jag specialiserad på sedan 2008.

Mer begripligt

Mer begripligt är vårt koncept för klarspråkstjänster. Konceptet bygger på kunskap från två kompletterande perspektiv. Den forskningsförankrade språkvetenskapen och det verklighetsförankrade arbetet med att planera kommunikation i offentligt verksamhet.

Vi tog fram konceptet 2014, i samarbete med språkkonsulten Helena Bergerson. Därefter har vi förfinat och utvecklat konceptet löpande genom åren.

Vill du veta mer?

Hör gärna av dig, om du vill höra mer om Wikom och de tjänster vi erbjuder. Du når mig, Nina, på 0708-12 50 51 eller nina@wikom.se.